Στην εποχή του Ίντερνετ, τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από την οργάνωση του επόμενου ταξιδιού σας!

Με μηχανές αναζήτησης που εξειδικεύονται στην προβολή τουριστικών καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο, με τιμές, φωτογραφίες, σύγκριση τιμών και παροχών, η εύρεση του ιδανικού μέρους διαμονής έχει γίνει παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, ακόμη και οι ίδιοι οι κάτοικοι των περιοχών γίνονται οικοδεσπότες, νοικιάζοντας σπίτια και διαμερίσματα. Όλα αυτά με λίγα “κλικ”!

Οι ντόπιοι γίνονται οικοδεσπότες

Η αναζήτηση για μια πιο αυθεντική εμπειρία ταξιδιού, η ανάγκη για να γίνεις έστω και για λίγες μέρες κομμάτι του τόπου τον οποίο επισκέπτεσαι, ικανοποιείται πλήρως με την ενοικίαση από ντόπιους δωματίων, διαμερισμάτων ή και ολόκληρων σπιτιών.

Με πλατφόρμες αναζήτησης και “κανάλια” που εξειδικεύονται σε αυτό το κομμάτι, όπως το airbnb ή το homeaway και το flipkey, ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ή μιας κατοικίας μπορεί κάλλιστα να το διαθέσει για ενοικίαση σε τουρίστες.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να καταχωρήσει το οίκημά του στις αντίστοιχες πλατφόρμες, να συμπληρώσει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, όπως η χωρητικότητα, οι παροχές, η θέση του οικήματος στον χάρτη, να περιγράψει τι συμβαίνει με τιμές, πολιτική διαμονής και κρατήσεων και φυσικά να “ανεβάσει” τις απαραίτητες φωτογραφίες, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να κατατοπιστεί για το πώς ακριβώς είναι το οίκημα που διατίθεται.

Ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν πλέον να μείνουν σε καταλύματα που διατίθενται από ντόπιους. Όχι μόνο γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τιμές τους είναι πιο ανταγωνιστικές, αλλά κυρίως γιατί έτσι τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν έναν τόπο καλύτερα, να τον δουν έτσι όπως πραγματικά είναι και όχι μέσα από τα πιο “τουριστικά” αξιοθέατα και τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις.

Ο ντόπιος γίνεται έτσι οικοδεσπότης και “καλωσορίζει” τον επισκέπτη σε ένα πιο φιλικό, σίγουρα λιγότερο απρόσωπο και πιο οικείο περιβάλλον, ενώ συχνά αποδεικνύεται ο καλύτερος “οδηγός” για τα μυστικά και τα κατατόπια μιας περιοχής.