Λίγα “κλικ” στον υπολογιστή και ήδη βρίσκεστε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που σκέφτεστε να “κλείσετε” μέσω Ίντερνετ. Διαβάζετε τις παροχές, ενημερώνεστε για την απόστασή του από σημαντικά αξιοθέατα, τσεκάρετε την τιμή του.

Στην Ήπειρο, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας έχουν “εκμεταλλευτεί” τις απίστευτες δυνατότητες προβολής που τους δίνει το Διαδίκτυο. Είναι αλήθεια ότι μέσω αυτού, ακόμη και ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο πιο απομακρυσμένο μέρος της Ηπείρου μπορεί πλέον να προβάλει με αξιώσεις τα πλεονεκτήματά του στους επίδοξους ενοικιαστές.

Η έρευνα

Εάν λοιπόν ψάχνετε κατάλυμα στα Ιωάννινα ή τα Ζαγοροχώρια, στην Πρέβεζα ή στο Μέτσοβο, στα Σύβοτα ή κοντά στον Αχέροντα ποταμό, θα το βρείτε κάνοντας την ανάλογη έρευνα στο Διαδίκτυο. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις διαθέτουν πια τη δική τους ιστοσελίδα, στην οποία προβάλλουν όλες τις λεπτομέρειες που είναι απαραίτητες. Συχνά, μάλιστα, στην ιστοσελίδα του κάθε ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου δωματίου γίνονται και ειδικές προσφορές για τους πελάτες, που θα θελήσουν να κάνουν την κράτηση μέσα από εκεί.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι εξαιρετικά δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το booking, το expedia, το tripadvisor, το airbnb, οι οποίες παρουσιάζουν όλα τα καταλύματα συγκεντρωμένα, αρκεί ο ταξιδιώτης να αναγράψει το μέρος που θέλει να επισκεφτεί και τις ημερομηνίες του ταξιδιού του. Τα υπόλοιπα έρχονται με ένα “κλικ”.

Δεκάδες ξενοδοχεία παρουσιάζονται αυτομάτως, για εύκολη σύγκριση τιμών και παροχών , για έλεγχο στη διαθεσιμότητα, αλλά και στις κριτικές που άλλοι ταξιδιώτες έχουν κάνει για κάθε κατάλυμα. Κι όλα αυτά με φωτογραφίες, με λεπτομερείς περιγραφές και φυσικά με τη δυνατότητα για άμεση κράτηση του δωματίου που τελικά ο ταξιδιώτης επέλεξε για τη διαμονή του. Αυτό που απομένει είναι απλά να ετοιμάσει τις βαλίτσες του!

Μάλιστα, σε άλλες πλατφόρμες, όπως στην trivago, η διαδικασία γίνεται ακόμη πιο αποδοτική. Μέσω αυτών, των πιο εξειδικευμένων μηχανών αναζήτησης, παρουσιάζονται στον ταξιδιώτη οι πιο συμφέρουσες τιμές που “τρέχουν” στο Διαδίκτυο για το κατάλυμα που επέλεξε. Έτσι, βλέπει άμεσα ποια πλατφόρμα από τις προαναφερόμενες έχει την καλύτερη τιμή και κάνει κράτηση μέσω αυτής!