“Μα, πώς τα καταφέρναμε να οργανώνουμε τα ταξίδια μας την εποχή που δεν υπήρχε Διαδίκτυο;”.

Η ερώτηση αυτή δεν λείπει από τις συζητήσεις τουριστών, κάθε φορά που η συζήτηση αφορά την οργάνωση, την προετοιμασία ενός επικείμενου ταξιδιού. Πράγματι. Μετά την “επανάσταση” του Διαδικτύου, τα πάντα άλλαξαν στο θέμα της οργάνωσης των μετακινήσεων. Επί δεκαετίες, τον ρόλο αυτό είχαν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που κρατούσαν τα… κλειδιά ενός επιτυχημένου ταξιδιού, αφού αυτοί πρότειναν μέσα μετακίνησης, ξενοδοχεία, αξιοθέατα.

Και μετά… Μετά ήρθε το Διαδίκτυο! Ακόμη και η μικρότερη τουριστική επιχείρηση στην πιο απομακρυσμένη άκρη της Γης απέκτησε τη δυνατότητα να παρουσιαστεί ενώπιον μιας αγοράς δισεκατομμυρίων τουριστών!

Ο τουρισμός και εν γένει οι μετακινήσεις δεν είναι φυσικά ο μόνος τομέας στον οποίο το Διαδίκτυο έφερε… επανάσταση! Η ίδια η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώθηκε θεαματικά, οι συναλλαγές αυτοματοποιήθηκαν, η επικοινωνία επιτυγχάνεται πια με τρόπους που πριν κάποιες δεκαετίες δεν μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε. Και η διασκέδαση; Εκεί κι αν άλλαξαν τα πάντα! Ποιος θα σκεφτόταν ότι με ένα κλικ θα μπορούσε κανείς να δει την αγαπημένη του ταινία όταν και όποτε θελήσει, να παίξει ένα παιχνίδι στο gaming club όταν περιμένει το αεροπλάνο ή να διαβάσει ένα βιβλίο στο τάμπλετ του μέσα στο τρένο;

Οργάνωση ταξιδιού εντός δευτερολέπτων!

Όσο για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις; Ο καλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας είναι πλέον ο ίδιος ο ταξιδιώτης! Με ένα “κλικ” στην οθόνη του υπολογιστή του ή “σερφάροντας” μέσω του κινητού του, μπορεί να κάνει κράτηση για το κατάλυμα που επιθυμεί, ορίζοντας ο ίδιος τις απαιτήσεις του και τσεκάροντας φωτογραφίες, τοποθεσία, κριτικές από άλλους επισκέπτες κ.τ.λ. Κι όλα αυτά, μέσα σε δευτερόλεπτα!

Πλέον, ο ταξιδιώτης μπορεί να συγκρίνει τιμές και προσφερόμενες υπηρεσίες όλων των τουριστικών καταλυμάτων στην περιοχή που επιθυμεί, μέσα από δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Booking, το Expedia, το Trivago και άλλες. Μπορεί, επίσης, να αναζητήσει χρυσές ευκαιρίες και προσφορές, που δεν θα μπορούσε να πληροφορηθεί χωρίς το Ίντερνετ.

Κι όλα αυτά, με ένα απλό “κλικ”…