Δυστυχώς, αυτό που δεν είναι ποτέ αρκετό σε μια εκδρομή στην Ήπειρο είναι ο χρόνος. Αυτή η απίστευτη περιοχή με την ακατέργαστη, αυθεντική ομορφιά, προσφέρει τόσες ευκαιρίες για διασκέδαση και αναψυχή, που πραγματικά μία φορά μόνο δεν αρκεί για να τα προλάβει κάποιος όλα.

Το ταξίδι γίνεται βέβαια ακόμη πιο ελκυστικό, όταν συνδυάζεται με άψογες τουριστικές υπηρεσίες, από αυτές που στην Ήπειρο παρέχονται από μικρές ή μεγαλύτερης εμβέλειας ξενοδοχειακές μονάδες. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει δοκιμάζοντας την τύχη του στα παιχνίδια του River Belle Kαζίνο παιχνίδια ή δημοσιεύοντας τις εμπειρίες του από το ταξίδι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεματική περιήγηση

Εάν ο επισκέπτης θα ήθελε να “μοιράσει” τον χρόνο του θεματικά, τότε θα έπρεπε να ξεκινήσει ίσως με το κομμάτι της Ιστορίας, η οποία στην Ήπειρο αναβιώνει μέσα από μνημεία που βρίσκονται παντού. Στα Ιωάννινα, η ηγεμονική παρουσία του Αλή Πασά επί Τουρκοκρατίας και το τραγικό τέλος της κυρά Φροσύνης έχουν στιγματίσει περιοχές όπως το νησάκι στη λίμνη Παμβώτιδα, αλλά και το Κάστρο.

Κοντά στην Πρέβεζα, το αρχαίο θέατρο της Νικόπολης θυμίζει το ρωμαϊκό παρελθόν της περιοχής, ενώ στη Δωδώνη η αρχαία Ελλάδα “αφηγείται” τις αγωνίες των ανθρώπων που προσέρχονταν στο Μαντείο της για να μάθουν τα μελλούμενα. Το μνημείο του Μαχητή στο Καλπάκι θυμίζει τα δεινά που σκόρπισαν στην περιοχή οι παγκόσμιες διαμάχες του προηγούμενου αιώνα, ενώ το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες έχει τη δική του αιματηρή ιστορία.

Φύση και ύπαιθρος

Τα μοναδικής ταυτότητας χωριά της υπαίθρου αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο κεφάλαιο της Ηπείρου, το οποίο οφείλει ο ταξιδιώτης να “διαβάσει”, πραγματοποιώντας πολλές επισκέψεις του. Σε πολλά από αυτά, όπως στα Τζουμέρκα, ο επισκέπτης θα γνωρίσει μνημεία της φύσης αλλά και δημιουργήματα του ανθρώπου, τα οποία ο λαός της Ηπείρου ξέρει να σέβεται μέχρι και σήμερα.

Επίσης, η φύση στην Ήπειρο προκαλεί και προσκαλεί, είτε για βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου, είτε για διάφορα σπορ στα ποτάμια Αώος, Άραχθος, Βοϊδομάτης, Αχέροντας, είτε για πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου.